Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Önska en låt och gör skillnad för barnen i världen som är på flykt

2022-12-14 / Ebba Petersson Sophie Rossetta

42 miljoner barn är just nu på flykt. Det motsvarar 2 miljoner skolklasser. Alla bidrag till Musikhjälpen gör skillnad, och därför har det startats en insamlingsbössa i caféterian på Westerlundska.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp olika humanitära katastrofer. Genom att önska en låt samlas pengar in. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Årets insamlingsevent startades den 12e december för barn som är på flykt.

I caféterian hittar vi Albin Lindblom med flera, som är elever på Westerlundska Gymnasiet. De har valt det individuella valet Ledarskap och Organisation. De sitter vid scenen och spelar upp låtar som andra elever får önska. Man får välja en låt och får fika på köpet för fem kronor. Fem kronor låter inte som en summa som kan göra skillnad, men på endast två dagar har de samlat ihop 800 kronor.

 - Vi gör det för att stödja barnen som är på flykt från krig, säger Albin Lindblom.

Det var lärarna Madeleine Hagebo-Stenberg och Anna Tigerstrand från Ledarskap och Organisation som kom på att de borde stötta Musikhjälpen på sina lektioner. De använder sig av material från Teknikprogrammet och Estetprogrammet för att detta ska fungera.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt