Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Årets julklapp är en evenemangsbiljett

2021-12-28 / Jakob Grip

Jakob Grip gav sig ut i julhandeln strax före jul, innan de nya restriktionerna slagit till igen. 
 

Julen närmar sig med stormsteg och folk är stressade över vad de ska köpa för klappar till sina vänner och sin familj. I stan råder det julkaos. Hela torget är dekorerat med julpynt och det är bra stämning men när man frågar folk om de hunnit köpa klappar till alla än så är svaret oftast nej och att de känner sig stressade över det. Om man är osäker på vad man ska köpa till jul så kan man alltid ta en titt på HUI researchs lista på årets julklapp. Förra året blev årets julklapp ett stormkök. Detta är förståeligt eftersom förra året var corona under sin värsta tid och vaccinet fanns ännu inte. Detta år är dock folk vaccinerade och man får träffas på stora evenemang igen. Just därför blev årets julklapp evenemangbiljetten. 

Under en längre tid har restriktionerna varit väldigt hårda och folk har behövt både jobba och spendera sin fritid hemma. Men de nya vaccinen har gjort underverk och restriktionerna har därmed lättat. Folk springer numera runt med sina vaccinpass och det normala livet är så gott som tillbaka. Folk är ivriga på att hitta på saker som man inte kunde göra när restriktionerna var som hårdast. Jag frågade Oscar Sedin som går i trean på samhällsprogrammet om hur han känner om att restriktionerna har släppt och om att vaccinen har öppnat upp samhället igen. 

- Det är  skönt att vara mer fri. Nu kan man göra lite vad man vill igen. Man kan gå ut med sina polare och vara på barer, man kan åka utomlands. Livet är helt enkelt mycket roligare nu än det var innan. Sen får vi bara hoppas på att detta håller tills vi tar studenten. 

Så tipset från mig är att bjuda någon som står dig nära på något slags event. Det kan vara en konsert, en teater, en opera, eller varför inte en hederlig utekväll eftersom årets julklapp är just evenemangsbiljeten. Man ska dock tänka på att corona fortfarande finns och att man fortfarande ska vara försiktig, speciellt i utelivet. Vi vill inte att ännu en våg ska svärma över oss. 

 

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?