Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Artisten Petter på Enköpingsmässan

2023-09-21 / Felicia Johansson

Den 15–16 september 2023 hölls den stora Enköpingsmässan som har anordnas av Magdalena Wennertorp Strand i år. Det som är nytt i år är att det inte är något inträde för att komma in på mässan utan det var gratis. Det här året var det olika föreställningar bland annat Streetfeet som visade upp deras danser, ready for Life och även Petter som hade en föreläsning.

 Erik Bergqvist och Amro Alsafar som går andra året på fordonsprogrammet på Westerlundska Gymnasiet var med och hjälpte till att ge information om mässan, se till så alla har det bra, hjälpa till med det som behövs.

Den 15 september var mässan bara för företag där det var en del av elever på Westerlundska gymnasiet som gick förbi för att kollade bland alla olika företag och var med på olika tävlingar. Dagen efter den 16 september var Enköpingsmässan öppen för alla och det var den dagen då mest besökare kom. I en intervju med Magdalena Wennertorp Strand säger hon att avsikten med mässan är att Enköpings näringsliv ska få träffas, mötas, närverka och att invånarna i vår kommun ska få möjlighet att träffa näringslivet. Intresset för Magdalena att hålla på att arrangera allt detta kommer från att nätverka eftersom hon är en social person och ser en nytta eftersom Enköping är litet och då gäller det att man visar att man finns.

- Det är cirka 100 företag som är med på mässan och att vi hade ett mål att ha 7–8 tusen besökare och det kommer vi att nå, säger Magdalena Wennertorp Strand. 

I en annan intervju med Josefin Knutsson och Madelene Wallgren som jobbar på Ica bergvreten berättar dom att dom står på mässan för att visa upp att dom finns, umgås och träffa kunder och träffa på andra företag. De dom tycker har varit roligast under de två dagarna är mingla runt, se hur andra jobbar och prata med andra företag och känna att man är en del av lokala marknaden.

Vi intervjuade även Pelle Sundqvist som jobbar på Travel Smart som är en resebyrå här i Enköping vid kyrkogatan 10. Dom står på mässan för att visa upp sig och att visa Enköping att dom finns eftersom det är många som inte gör det och kan få hjälp med ens resor. Travel smart hjälper till och ger tips att kunna tänka på inom resor bland annat studentresor. Deras mål på mässan var att kunna visa att dom finns och det är väldigt många besökare som har kommit och pratat. Travel smart fick även pris för bäst monter 2023. Pelle nämner även att detta år har varit bättre än 2022 och att det roligaste är att få träffa nya människor, höra deras resplaner och vart dom ha rest.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt