Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Axel testar – Spel som man kan spela på lektionen

2023-01-27 / Axel Svensson

Ibland kan det kännas som att lektionerna är oändligt långa och som att tristessen tar kål på dig. Därför har jag valt ut ett flertal datorspel du kan spela för att fördriva tiden. Viktigt att tänka på är att inte störa lektionerna eller låta det gå ut över skolarbetet!

Slopegame

Slopegame kan vara ett av de mest klassiska datorspelen att spela på lektionerna. Du spelar som en grönsvart boll som rullar nedför en evig backe med olika hinder som du måste akta dig för, samtidigt som du rullar snabbare och snabbare. Den melodiska Drum and Bass låten samt bakgrunden som är fylld av neonfärgade byggnader tillför mycket till spelet.

7/10 En klassiker.

Colortunnel

I Colortunnel är målet att ta sig så långt in i en tunnel samtidigt som du måste akta dig för diverse hinder. Det liknar Slopegame på sättet att du ska försöka ta dig så långt som möjligt och slå ditt high-score. Men i Colortunnel finns lite mer variation på banorna och spelet är lite högre tempo.

8/10 Väldigt kul.

Wordle

Detta är ett av mina favoritspel. I Wordle får du sex gissningar att gissa ett engelskt ord på fem bokstäver. För att få fram ordet så får du ledtrådar om vilka bokstäver som används. Om bokstaven blir grå är de inte med – gul så finns bokstaven i ordet men inte på rätt plats och grön ifall bokstaven är med och på rätt plats. Spelet är väldigt svårt men belönande. Det är också lärorikt, jag har lärt mig några nya ord som till exempel nadir, shirk och ictus.

10/10 Perfekta tidsfördrivet.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt