Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Blir det en vit jul i Enköping 2022?

2022-12-14 / Cecilia Högsund

Att veta säkert om det vita täcket av snö får ligga kvar på julafton är nästintill omöjligt. En vit jul lät till en början troligt, men nu ser det ut att vända.

De kalla vindarna från Arktis som drog in över landet förde med sig minusgrader och snöfall, även i Enköping. De som kliver ut genom dörren idag, 14 december, kommer att mötas av kall luft och ett vackert snötäcke på marken, men hur länge kommer kylan egentligen att hålla i sig och får vi snö på julafton? Flera meteorologer, däribland SVT-meteorologen Nitzan Cohen, vågade sig på att förutspå hur vädret kommer att se ut lagom till julafton. Många av gissningarna tydde på att strömmen av den kalla luften och därmed snön skulle ligga kvar under julen i stora delar av landet, men om vi tittar på väderprognosen för Enköping under den kommande julaftonsveckan ser det annorlunda ut.

SMHI:s 10-dygnsprognos visar att plusgrader kommer att nå Enköping från och med söndag 18 december med följd av regn på tisdag 20 december, förmodligen innebär detta tyvärr en jul utan snö. Däremot förutsäger 10-dygnsprognosen att den 23 december, dagen innan julafton, drar minusgrader återigen in över Enköping. Med tanke på att det är 10 dagar kvar till julafton är det bra att komma ihåg att prognosen idag klassas som osäker, men med lite tur kanske vi enköpingsbor får en jul med minusgrader och därtill lätt snöfall!

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt