Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Casper The Ghost - Resan till succé

2021-04-14 / Max Lindblad

Den 21 åriga Artisten Casper från Uppsala har uppnått miljoner av spelningar på Spotify. Med sitt kändaste släpp ”Bound” har han nått drygt 9 miljoner streams. Casper studerade gymnasiet på Celsiusskolan i Uppsala på Samhällsprogrammet, och det var där hans resa med musiken startade.

Till en början så började Casper lägga ut låtar för skojs skull på plattformen Soundcloud för att senare börja lägga ut seriösare projekt på Spotify.

 – När jag släppte låten Bound så var jag ganska oseriös och gjorde mest musik ur syftet att ha roligt, säger Casper.

Även om Casper gjort mycket rap låtar så har han ändå börjat experimenterat med andra genrer som tex rock. I hans senaste släpp Again så blandade Casper rock med hiphop och det fick ett otroligt bra resultat. – Jag gjorde klart Again för ungefär ett år sen, så det är skönt att äntligen få släppa den säger Casper.

Casper tar mycket inspiration från äldre plattor och använder elementen i sin musik, detta hör man i just “Again”

 – När jag var liten så lyssnade jag mycket på rock med min Pappa, Jag lyssnade också mycket på Sum 41, Green Day och Nirvana. Så man kan säga att jag får mycket inspiration från gammal musik säger Casper.

Svårigheterna under Coronapandemin

I över ett år så har Corona pandemin drabbat alla människor i världen, Och de som lider väldigt mycket av detta är artister och musikproducenter på grund av dess restriktioner.

Casper The Ghost hade planerat sin första turne 2020 men Corona stoppade den planen väldigt fort.

-Vi hade planerat att ha våran första turne i år som tyvärr blev inställd, det tyckte jag var väldigt tråkigt. Det är också trist att sitta i sin egna lägenhet och kolla in i samma vita vägg hela tiden, Säger Casper.

Hur lyckas man i musikindustrin?

-Bygg en relation med personen du samarbetar med, Våga kliva ut ur din Comfort Zone och gör det du tror på. Ha kul och oroa dig inte över siffrorna.

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?