Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Champions League är på väg mot sitt slut

2023-05-12 / Axel Elmersjö

Det har varit en spännande vår med många matcher. Men nu börjar vi närma oss slutet på fotbollsfesten. Det är fyra lag kvar och spänningen är stor. Frågan är vilka lag ställer sig i finalen. Kommer det bli Manchester citys andra eller blir det ännu en final för Real Madrid?

Det har varit en händelserik cup med många matcher. Vi har fyra lag kvar i fotbollsfesten och det är Inter, Milan och Manchester city, Real Madrid. Den första omgången av semifinalen är förbi och matchen mellan Manchester city och Real Madrid spelades i tisdags. Den matchen var en riktig rysare och slutade 1-1. Matchens målgörare gjordes av 1-0 Vinicius Junior och sedan svarade Manchester city i den andra halvleken 1-1 av Kevin De Bruyne. Nästa möte och avgörandet om vem som kommer till final spelas den 17 maj. Det italienska derbyt mellan Milan och inter spelades i onsdags. En match där Inter vann en stor fördel till nästa omgång. Inter gjorde två snabba mål och det var så matchen slutade, 2–0. Målgörarna i matchen var 0–1 Edin Dzeko och 0-2 Henrikh Mkhitaryan.

Frågan är vilka två lag är det som kommer ställa sig gentemot varandra i finalen. Jag frågade några elever på Westerlundska och detta blev svaren:

Vilka två lag ställer sig emot varandra i Finalen?

-          Jag tror Real Madrid och Inter kommer spela final säger Albin Sjölund

Neo Assadi tror däremot att Manchester city kommer ta sig förbi Real Madrid och möta Inter i finalen.

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt