Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

"Dalahäst ska höras över Enköping"

2023-09-14 / Vera Zetterström

Information om biljetsläpp på Cinemas Instagram. 

Artisten Fröken Snusk ska till Enköping den 16 september för att spela på nattklubben Cinema. Många köpte biljett tidigt när dom hörde att ”EPA” ikonen skulle komma till vår lilla stad och många av eleverna i trean ska dit för få se henne live.

Fröken Snusk slog igenom från ca ett år sen genom hennes ”EPA-dunk”, men också på grund av hennes hemliga identitet. Från start har hon burit en rosa rånarluva och unik klädstil samt benämnt sig alltid som Fröken Snusk till allmänheten, ingen vet egentligen vem hon är eller hur hon ser ut.

En av hennes låtar har blivit en ny svensk klassiker bland unga, där nästintill alla kan låten ordagrant. Låten ”Rid mig som en dalahäst” är låten där alla olika umgängen fick en gemensam låt som dom tyckte om. Efter genombrottet med ”Rid mig som en dalahäst” sågs Fröken Snusk snabbt på många olika medier samt fler och fler hits släpptes.

Efter att ha frågat runt bland elever på Westerlundska, verkar det vara blandade åsikter om helgens förhoppningar. Något dock alla höll med om var att sången från ”Rid mig om en dalahäst” ska höras över staden.

-          Min Cinema debut blir i helgen och för många andra av mina vänner, och då passar det inte bättre än att Fröken är på plats. Säger Matilda Sjöberg.

Klara 17 år fyller tre dagar efter spelningen. Hon säger:

-          Blir så ledsen, alla ska dit och jag missar det precis!

Nu återstår det att se om helgen blir en succé för de som ska dit, och om hennes nya låt som släpps på fredag blir omtyckt av Enköpingsborna.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt