Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

"De läckte hela min identitet”

2024-04-11 / Emmy Almgren Illes

Det var under söndagsnatt när en elev på Westerlundska gymnasiet spelade datorspelet Moviestarplanet som mardrömmen bröt ut. Personen blev trakasserad, uthängd och fick sin personliga information läckt.

Under söndags kvällen den sjunde april, spelade en elev på Westerlundska det kända datorspelet Moviestarplanet. En intrig uppstod mellan eleven och andra användare på spelet, några timmar senare märker personen hur personlig information började läckas.

-Jag fick flera meddelanden från mina vänner om att bilder på mig spridits i olika forum. Saker jag skrivit med mina vänner i privata grupper läcktes och flera personer nämnde vart jag bodde. De läckte hela min identitet. Det var mycket obehagligt.

Eleven berättar att det är en grupp av tre personer som under en längre tid trakasserat hen och hens vängrupp online. Dessa tre personer har läckt information som elevens bilder, namn och adress.

En av de tre gärningsmännen har misstänkta kopplingar till kriminella nätverk. Datorspelet i fråga har över åtta miljoner användare var av majoriteten är barn. Tanken av att kriminella nätverk befinner sig på den plattformen är skrämmande.

-Dessa personer ska inte befinna sig på barnspel. Jag och mina vänner har mejlat till Moviestarplanets huvudkontor flera gånger men inga åtgärdern har vidtagits angående gärningsmännen.

Eleven har valt att inte polisanmäla utav rädsla.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt