Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Elever tävlar i ungt företagande 

2021-03-10 / Karl Jäderblom

Joakim Lindell, Erik Dahl, Isac Thyr, Linn Eriksson och Josephine Gärdström driver företaget PerCent UF som har utvecklat ett studentkort för ungdomar i Enköping.

I onsdags genomfördes en digital entreprenörsdag för UF-företag i hela Uppsala län. 42 företag från Westerlundska gymnasiet visade upp sina produkter och tjänster i en digital mässa och tävlade om en rad priser. Ett av företagen från Westerlundska, Lightbox UF, kom på tredjeplats i kategorin årets UF-företag.

På Westerlundska gymnasiet utfördes en digital UF-mässa där man använde avatarer som digitalt besökte olika företag. Eleverna i UF-företagen gjorde egna montrar där folk från andra UF-företag kunde besöka dem. Under dagen avgjordes en rad olika tävlingar. Bästa UF-företag på Westerlundska blev Globala Målet 4 (GM4) som hade fokus på utbildning. Genom sin mattebok om fiktiva figuren Molle ville de inspirera mindre barn att lära sig matte. På andraI  plats kom Abbe trollkarl. 

I den stora tävlingen för hela länet tog UF-företaget Lightbox UF hem en bronsmedalj. Lightbox drivs att några elever i årskurs tre på ekonomigprogrammet på Westerlundska gymnasiet och har satsat på att sälja laddningsbara elektriska tändare.

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?