Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Elevkåren är tillbaka 

2023-08-15 / Ella Lagström

Under läsåret har eleverna på Westerlundska Gymnasiet för första gången på två år fått ta del av vad elevkåren har att erbjuda.Men varför har de varit borta? Vilka är de? Och vad är planerna för framtiden? 

WGY har fått tillbaka sin elevkår och det som blev mest uppmärksammat var aktiviteten under alla hjärtansdag. Då lät elevkåren eleverna swisha 10 kr för en ros tillsammans med en hälsning som fick vara anonym för de som ville det. Under dagen gick de sedan runt och delade ut rosorna i klassrummen. Adrian Witkowicz som sitter i styrelsen berättar att planerna för framtiden är att göra allt för att skapa mer stämning, gemenskap och sammanhållning på skolan.

- Det skulle kunna vara allt från filmkvällar och fester till aktiviteter som plugghjälp. 

Under februari 2023 så var elevkårens styrelse 6 personer från olika årskullar och linjer, som träffas på digitala möten varje vecka där de samlar idéer och planer. Adrian berättar att alla på skolan får gå med och att alla medlemmar får vara med på aktiviteterna. Att bli medlem gör man lättast genom att följa länken på elevkårens Instagram med användarnamnet @wgy_elevkar  

Westerlundska har tidigare haft en elevkår men den blev nedlagd på grund av för lite engagemang, men kunde startas i år igen efter en två års paus och blev en del utav de 349 medlemsorganisationerna i Sveriges Elevkårer. Sveriges elevkårer är Sveriges största ungdomsorganisation vars historia går tillbaka ända till 1862. De hjälper medlemmarna med att stärka dem med kunskap, skapa mötesplatser och företräda elevkårerna med deras ekonomiska och politiska intressen för att göra arbetet lättare.  

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt