Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Ella hamnade i diket 

2024-02-01 / Tyra Almcrantz

Det har inte bara varit en period av mycket snö och kyla utan det har varit en period av extremt dåligt underlag på vägarna och flera olyckor har skett.

Den senaste tiden har det varit en ovanligt lång period av isiga vägbanor, och trafikolyckorna har varit ovanligt många. En som fick känna på vinterns halka var Westerlundskas elev Ella Lagström.

- Jag tappade helt krontollen över bilen säger Lagström.

Det var påväg till skolan, samma väg som Lagström kör varje dag som bilen tappade fäste och snabbt därefter befann sig i diket.

- Jag var påväg ner för en backe när jag kände att däcken inte tog fäste även fast jag hade bromsen i max.

Som tur var gick det hyfsat långsamt och Lagström skadades inte och bilen kom undan med endast en repa. Det stora problemet var att bilen var svår att få upp vilket resulterade i att den fick stå kvar i diket i ett helt dygn.

Det har skett flera trafikolyckor under vintern vilket resulterade i att hela 232 personer omkom i trafiken under 2023. Enligt Transportstyrelsen har antalet inte varit så högt sedan 2018.

WGY NYTT kunde redan förra veckan berätta att skolbussarna ställdes in på grund av halkan. Någon dag innan körde en buss ner i diket vid Sparrsätra kyrka.

Många är glada att vi har gått in i februari månad och att vägunderlaget börjar bli bättre.

- Det är skönt att äntligen får känna lite sol säger Nicodemus Berghäll.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt