Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Från gymnasielärare till Friskis nya chef 

2023-03-10 / Nasrin Mohamed Daria Azef

Madeleine Lahti jobbade sin sista dag på Westerlundska gymnasiet fredagen före sportlovet. 

- Herregud jag har varit på samma ställe i snart 17 år, nu får jag skärpa mig, jag kanske ska gå vidare och göra något annorlunda, säger Madeleine Lahti.

Gymnasieläraren Madeleine Lahti har efter 16 år som lärare valt att ändra yrke till verksamhetschef på ett av Enköpings gym, Friskis & Svettis.

-          Det känns både lite spännande så klart, att byta, och sen är det lite läskigt också. Jag har ju varit här i snart 17 år så det är ju det man vet och vad man är trygg med, så det känns annorlunda att gå vidare med något nytt, säger Madeleine.

 Varför Madeleine väljer att byta yrke är just för att hon är ute efter något nytt, speciellt efter att hon gjort samma sak i snart sjutton år nu och är ute efter något annat. Just vad hon går vidare med är att hon nu ska bli verksamhetschef på gymmet Friskis & Svettis.

-          Jag tycker det är jätteintressant med träning och hälsa, det är ju min hobby utanför jobbet och att få jobba med det känns väldigt utvecklande. Så jag ser verkligen fram emot att träffa alla härliga människor där och köra i gång och jobba med dem.

Har du några särskilt roliga minnen under din tid på jobbet?

-          Massor såklart! Jag tycker ju om generellt undervisningssituationerna, när man undervisar och så märker man att polletten trillar ner och elever verkligen fattar, det blir kul och intressant. Sen också när ni elever kommer in i skolan i 1:an så är man lite av ett barn chsen går dom här dom tre åren och man inser vilka kloka vuxna människor som ska ut och ta sig an livet, och det kan man känna sig riktigt stolt över, säger Lahti.

 Vad har du för planer för Friskis?

        -  Jag har varit där en del och jag har såklart en del egna tankar och idéer men jag tror inte att jag ska avslöja det än utan jag får nog känna in lite och höra efter. Det är ju en verksamhet där det finns så mycket bra med bra energi, människor, funktionärer och arbetare så jag vill ta vara på de goda krafterna som finns.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt