Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Här samlas EPA-raggarna

2023-06-15 / Gustav Ahlqvist

Sladda runt på vintrarna, lägga ”varv”, dunka hög musik,snacka bilar och deras motorer. Låter detta lockande? Ja då är parkeringen bakom tågstationen en plats för dig. Det är nämligen samlingsplatsen för de flesta ”EPA-Raggarna”. Det kan beskrivas som en fest för bilintresserade ungdomar. 

Något som är allt vanligare bland dagens ungdomar är att åka EPA-traktor, ibland bara åka runt men ibland för att samlas många på ett ställe. Ett av de mest populära ställena är parkeringen bakom tågstationen.  

Jag har intervjuat en av mina vänner som brukar vara där med sina andra vänner för att ta reda på varför de just hänger där.  

En fråga som måste besvaras är varför just där och det är ett ganska simpelt svar, det är en ren slump egentligen då alla tar sina bilar dit, sen är det en bonus att det blir halt där på vintrarna så man kan sladda. 

Förutom att sladda runt med sin bil så finns det många olika saker att göra där. De brukar umgås med sina vänner, kolla motorer och lyssna på musik. Det förekommer alkohol där ibland på kvällarna, de brukar inte umgås där under dagtid. Tyvärr förekommer bråk ibland men det är väldigt sällan det sker. Man kan säga att det är en bra samlingsplats för alla ”EPA-Raggare”att umgås, många där är väldigt bilintresserade så det passar att man träffar folk med samma intresse som än själv.

- Jag hade aldrig kunnat så mycket om bilar om jag inte hängt på tågan och träffat de människor jag träffat. 

Något som är väldigt viktigt där är hög musik som kallas ”EPA-dunk”. Några populära artister inom denna genre är Rasmus Gozzi, Fröken Snusk och Ringnes-Ronny. 

 

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt