Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Lucia enligt Lucas 

2021-12-20 / Lucas Lundin

Den 13:e december är en traditionsenlig dag för att skapa ett luciatåg och sjunga. Det är vanligast att se mindre barn runt om i olika skolor i landet sjunga inför familj och bekanta. Jag, tillsammans med min klass vill höja stämningen på skolan och vi har beslutat oss för att genomföra ett eget luciatåg på Westerlundska gymnasiet.  

Klassen samlas strax efter klockan tio för att tillsammans byta om och göra oss redo för att lussa 10:30. Tåget består av en Lucia, tärnor, tomtar och en julgran. Lucian, Saga Borén tar täten följt av tärnorna, julgranen och tomtarna.  

Planerna kring luciatåget var hemliga, därför var övriga elever på skolan ovetande om våra planer. Skolans vaktmästare släcker lamporna i korridorerna efter våra direktiv. Vi möts direkt av förvånande blickar när vi lussar genom skolan. Än mer förvånade är lärare som bedriver undervisning för andra elever i klassrummen när vi knackar på och går in ett varv och sjunger.                            

- Det var kul med ett elevinitiativ. Det skapade mysig stämning, säger läraren Sofia Jämsåker Nilsson. 

Klockan slår 11:00 vilket innebär att skolmatsalens dörrar slås upp för dagen. Tåget beger sig dit för att muntra upp kökspersonal och matgästerna vilket vi upplevde att de uppskattade då vi bemöttes av många leenden och mobilkameror.  

Innan vi har bestämt oss för att avsluta lussandet beger vi oss in bakom expeditionen där skolans rektorer och administration sitter. Även där möttes vi av glada miner och mobilkameror.  

Efter att ha plöjt igenom flertalet av skolans korridorer, matsalen och expeditionen är det dags att avrunda och återgå till ordinarie lektioner.

Efter att ha plöjt igenom flertalet av skolans korridorer, matsalen och expeditionen är det dags att avrunda och återgå till ordinarie lektioner.

 

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?