Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Mobilapp för sommarjobb blev Sveriges bästa UF-företag

2023-05-26 / Tyra Almcrantz

Prins Daniel Westling invigde SM i Ungt företagande och passade på att ta en selfie med Axel Elmersjö i SA21M (eller om det var tvärtom).

Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson och Kristian Westfeldt har startat SOBB UF, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola som blev årets företag och nu får åka till EM.

En buss med elever och lärare från WGY åkte till SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan i Stockholm för att inspireras av alla de företag som tävlade. Dessutom träffade de prins Daniel.

Sedan 1988 har SM i Ung Företagssamhet arrangerats. I år deltog cirka 230 UF-företag i 15 olika kategorier. Det mest prestigefyllda priset är "Årets UF-företag" och blev i år SOBB UF från Kitasgymnasiet i Uddevalla. Sobb UF har utvecklat en gratis mobilapp för sommarjobb och består av eleverna Kristian Westfeldt, Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson. Nu får SOBB UF representera Sverige i EM. 

Motivering löd: ” Bland drygt 12 000 starka bidrag har det vinnande teamet tagit juryn med storm genom sin ödmjuka framtoning, företagsamhet och tydliga framåtanda. Företaget har stött på stora motgångar under UF-året, men lyckas vända dessa till lärdomar som utvecklat dem som både team och företag. Med en helt egenutvecklad produkt tar företaget hand om det värdefullaste vi har – vårt unga humankapital. Med en affärsidé som löser ett verkligt problem, samt en tydlig målgrupp, kommer företaget bidra till att främja psykisk hälsa och motverka kriminalitet. Säsongsarbetet är definitivt här för att stanna, allt för att öka möjligheterna för alla som vill att få sitt första jobb. Stort grattis, årets UF-företag SOBB!”

 

           

 

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt