Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Naturs årliga halloweenfirande

2022-10-28 / Ebba Petersson Klara Johnsson

Under fredagen innan höstlovet valde elever och lärare på naturprogrammet att föra vidare sin årliga tradition: att klä ut sig och ha halloweenfirande. Det bjöds på tipspromenad, ett mysterium som behövde lösas, halloweenpynt på naturs torg och såklart utklädnad.

Läraren Jenny som jobbar på natur hade klätt ut sig till en dominobricka, vilket andra lärare också hade gjort. Hon berättade för oss att denna tradition har pågått två år i rad, och för tre år sedan var det dagens treor som kom på att de ville klä ut sig. Efter det blev det både ett elevinitiativ och lärarinitiativ. Det delas även ut ett pris till den grupp eller person som har bäst utklädnad.

 

Vi fick prata med två elever som går i trean på natur. De var utklädda till Ghost Busters. Deras utklädnader bestod av saker de redan hade hemma, så som hårfön och plattång. Tidigare år har de fått positiv respons från elever och lärare på skolan, men i år var det mest blickar och frågor. I ettan hade de kommit fram till att det var tråkigt att de inte hade några traditioner på programmet, så e tog tag i det själva. De tycker det är roligt att fler har hoppat på.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt