Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Nominerade till filmpris 

2022-04-06 / Jakob Hammar

Eleverna på plats på filmgalan på biografen Grand i Stockholm.

Elin Malm, Cecilia Högsund, Nils Lilja, Oliver Wikell, Alfred Monié och Linnea Lindegren i SA20M blev nominerade till en filmgala i Stockholm den 1 april. De gjorde en film med budskapet ”Dricka eller dö”.

 

Hur känns det att gått vidare i filmtävlingen?

Elin och Cecilia tycker att det var kul att ha blivit nominerad till filmtävlingen även fast deras bidrag inte vann någonting.

Kan ni berätta lite vad filmen handlar om?

Filmen handlar om ett grupptryck som händer på en fest där det är yngre tjejer som har blivit bjuda till av äldre killar. De yngre tjejerna vet inte riktigt om att det är alkohol på festen, men när de kommer dit så ser tjejerna att det finns alkohol på festen och vill imponera på killarna förutom en som inte vill dricka.

Hur kom ni på idén?

De fick en uppgift där man fick dela upp sig i olika teman och skulle spåna en massa idéer om vad man ville filmen skulle handla om. Det första Elin och Cecilia kom på var att filmen skulle handla om alkohol. Läraren som de hade ville att eleverna skulle komma på massa scener utefter vad deras idéer var och en idé som de hade var att ”unga tjejer vill imponera på äldre killar”.

Hur var det på galan och vann ni något på galan?

Väl inne på galen så vann gruppen ingenting utan det fick en goodiebag. Galan var bara i 30 minuter för det enda som de gjorde på galen var att visa vinnarens bidrag.

-          Det var ju kul eftersom vi fick sitta längst fram och de enda som var nominerade fick en goodiebag.

Tycker ni själva att ni förtjänade att gå vidare i tävlingen?

-          Vi fick reda på att vi hade gått vidare dagen innan själva galan ägde rum

Gruppen lämnade in filmen och tänkte att deras film inte hade någon chans alls att gå vidare. När de fick se vinnarfilmen på galan så tyckte de ändå att de hade en chans att vinna för de tyckte att filmerna var på samma nivå.

”Dricka eller dö var en av tre filmer som nominerades till priset i tävlingen 1 minut film på Stockholms filmfestival junior Över 400 bidrag hade skickats in till tävlingen i klassen 16 – 19 år. Juryn bestod av Edwin Ryding, Malini Ahlberg och Jonelle Twum.

 

 

 

 

                                                

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt