Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Nu har bensin och dieselpriserna sänkts

2024-02-01 / Rebecca Dal Monte

Vid årsskiftet till 2024 sänktes reduktionsplikten för bensin och diesel till 6 procent. Det innebär att vi får det billigare att tanka. resultat kommer från ett vallöfte av regeringspartierna och sverigedemokraterna, om att minska kostnaden för drivmedel.

 Bensinbolagen har beslutat att blanda i mindre biobränsle i drivmedlet som gör att det blir billigare för oss konsumenter att tanka. Sveriges högsta pris på diesel var 2022 då det låg på 28,52 kr/liter och på bensin var det 22,19 kr/liter. Efter årskiftet sänktes priserna rejält till 17,89 för diesel och 17,29 för bensin.

 Joel Larsson som jobbar på okq8 påpekar att det har blivit en större påtryckning på antalet tankningar efter drivmedelssänkningen. Han säger även att det har blivit flera kunder inne i butiken, för att personerna känner att det kan kunna sig något utöver tankningen.

På bensinmacken träffar WGYnytt också Anders Gustavsson. Han tycker att det är bra att priserna har sänkts. Han menar på att det skapar mera trafik och att det är bra för folk som bor på  landsbygden, att det får möjligheten att få behålla sitt jobb och sin bil. Gustavsson tankade som vanligt under dom höga priserna på grund av jobbet då han för mestadels är i tjänst.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt