Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Nu vankas det sportlov

2024-02-15 / Klara Johnsson

Nu börjar det närma sig vecka 8, vilket också betyder att det är dags för sportlov. Detta är en vecka då många rör sig uppåt i landet för att åka skidor och befinna sig fjällmiljö. Axel Elmersjö ska använda veckan till att åka skidor, han ska nämligen till Bjursås och Sälen.

  • Det är tradition för mig för att åka skidor på sportlovet, det är något som jag har gjort sedan jag var fyra år gammal.

Sportlovet ligger på olika veckor beroende på vart i landet man bor. Vi i Enköping delar sportlovsveckan med bland annat Malmö, Uppsala, Örebro m.fl. Vecka 8 är också den allra vanligaste sportlovsveckan, då kommuner motsvarande 35–40% av Sveriges befolkning har sportlov. Lokala företag och organisationer har också varit delaktiga genom att erbjuda olika aktiviteter och workshops här i Enköping. Många av dessa är dock för de lite yngre invånarna i staden, t ex sagoläsning på Enköpings museum. Fritidsbanken ser också till att hålla öppet längre för att folk ska ha möjlighet att hyra utrustning av olika slag, t ex till olika vinteraktiviteter.

Många ungdomar verkar dock ha ett lugnt sportlov framför sig, en vecka för återhämtning och mysiga aktiviteter med familj och vänner. Ebba Peterson som går i trean menar att hon använder det sista sportlovet till att verkligen återhämta sig.

  • Det är mycket som händer nu i studentåret, det ska bli skönt att bara ta en paus från skolan och allt vad den innebär, säger hon.

Vi på wgynytt vill passa på och önska er alla ett trevligt sportlov, oavsett om du ägnar det till olika aktiviteter eller bara återhämtning!

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt