Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Sandra älskar sitt kreativa drömjobb på TV

2023-03-15 / Tilde Pettersson

Sandra Pilut, 31 jobbar med några Sveriges största tv-produktioner. Hon har bland annat jobbat med Robinson, Let´s dance och dramaserien Eagles
WGY nytts Tilde Pettersson har träffat henne för att ta reda på hur Pilut fick sitt drömjobb. 

Sandra Pilut växte upp i Småland och är idag bosatt i Stockholm och kan stolt berätta att hon följde sin dröm som hon haft sedan ung ålder. Hon jobbar idag som projektledare på Nordens största mediekoncern. Pilut har jobbat på Bonnier news i ungefär ett år.

Hon har tidigare varit en frilansare inom Tv-branschen.Hon har jobbat med massor med olika typer av Tv-produktioner, av dessa tv produktioner nämner Pilutexempel som Robinson, Let’sdance och en serie som heter Eagles.                                 

Pilut gick medialinjen på gymnasiet som hon hade siktat in sig på i flera år innan, gymnasievalet var inget svårt beslut för henne. Efter gymnasiet utbildade hon sig till simlärare.

Hon kände att hon fick nog på att vara simlärare och bestämde sig för att flytta till Stockholm. I Stockholm bestämd Pilut sig för att studera media och kommunikation i Jönköping. Hon fick under tiden en praktikplats på Let’s dance och fattade tycke för denna typ av jobb. Hon fick mer och mer erfarenhet och högre positioner inom yrket. Hon blev efter lite freelansing inom media uppringd av Johanna. Johanna kom med goda nyheter, Pilut hade nu fått jobberbjudande på Bonnier news.   

Pilut jobbar massor med olika projekt som exempelvis egna sändningar, galor, inslag och studioinspelningar.

- Vi gör lite allt möjligt, säger Pilut och nämner att Bonnier news har ett eget tv – team och en egen studio där de kan arbeta.                                                                                                                                           
Vad innebär det att vara tv-projektledare?
                                                                                                                 
   - Jag, ihop med en produktionsledare, en producent och en bildproducent, sitter och utformar programmet som det är tänkt att bli.Jag koordinerar inspelningarna. Jag är den i teamet som har kundkontakt, sätter schema och ser till att alla i teamet har information. En projektledare leder projektet i rätt riktning helt enkelt.                 

Piluts favoritdel av arbetet är när det är liveinspelningar på schemat. Hon berättar att allt går så fort och det är så mycket att ha koll på under inspelningen och även mycket att hinna göra innan inspelningen. När det står Live i Piluts schema blir hon väldigt taggad.                                                                                                               

- Det roligaste med mitt jobb är att jag får vara hur kreativ jag vill. Jag lär mig även otroligt mycket hela tiden, varje dag hör jag nya ord som jag inte fattar. Jag träffar även massor med roliga och intressanta människor. Jag älskar att jobba med TV.”

Har du något tips för hur man lyckas inom TV-branschen?                                                                                                         
  - Det viktigaste är att vara sig själv, det kommer du alltid längst på. Men var också kreativ och alltid ha en önskan om att vilja lära dig mer för det finns så mycket inom Tv – branschen som är lärorikt. Det gäller även att hänga med i svängarna, media och tv kan förändras drastiskt därför gäller det att vara uppmärksam säger Pilut med en säker röst.

- Jag älskar mitt jobb, min dröm tog mig helt rätt, lyssna på din dröm du också. 

 

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt