Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Ta inte vår parkering!

2021-05-27 / Elev på El- och energiprogrammet

Eleverna på El- och energiprogrammet på Westerlundska är missnöjda med att deras parkering har försvunnit. Därför har en av dem skrivit en debattartikel till Vad händer Westerlundska? Håller du med skribenten?

Westerlundska gymnasiet är uppdelat i flera olika delar runt om i Enköping och vi på El- och energiprogrammet delade vår parkering men eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet men för några veckor sedan så blev vi av med våra ca 50 parkeringsplatser, vi som är ca 300 elever där flera har bil eller a-traktor med mera. Vi har haft problem med att parkeringen räckte till alla och nu räcker den verkligen inte 

Nu när vi är av med vår parkering så ställer vi oss längs vägen i bostadsområdet som är bredvid skolan. Det har lett till att de som bor där blir arga eftersom vi ställer oss i vägen för dem. 

Nu under covid-19 ska man ju försöka att inte åka buss på grund av smittspridningen. Men nu när vi inte har några parkeringsplatser så är det ju svårare då vi inte kan ställa våra bilar någonstans, Och det leder till att vi åker buss istället och ökar smittspridningen. Men om man inte tar sin bil utan moped till exempel så har de tagit bort båda vara mopedparkeringar som vi har haft. 

De tar bort parkeringen för att göra plats för en skolgård till årskurs 3-6 på Korsängsskolan och vi kommer inte få någon ny parkering säger lärarna. Vi kan eventuellt få parkeringstillstånd nere på stora skolan men där tar de också bort parkeringar, så vi ska vara fler som parkerar där men färre parkeringar. 

Men nu när vi ska bli av med parkeringen för att göra plats för skolgård så kan de väl tills vi får sommarlov och inte kommer använda vår parkering.  

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?