Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Ulf Kristerssons hälsning, komedi eller tragedi?

2024-02-10 / Filip Wennström

Av Frankie Fouganthin.
Lisens: CC BY SA 4.0

Nyligen gjorde den svenska statsministern, Ulf Kristersson en hälsning till den franska presidenten Emmanuel Macron. I denna korta videohälsningen använde sig statsministern av en hel del komedi och ironi. Denna hälsning har fått mycket blandade reaktioner med många som tycker att det var ett mycket dåligt val medans andra tycker att det var något roligt för att lätta på stämningen.

Den svenska statsministern Ulf Kristersson lade ut en videohälsning på sociala medierna X och instagram inför den franske presidenten Macrons besök i Sverige under tisdagen och onsdagen. I denna hälsning introducerar Kristersson en del typiska svenska traditioner sägelser och beteenden för den franske presidenten. Detta valde Kristersson att göra på ett komiskt och ironiskt sätt för att försöka lätta lite på stämningen. Men detta har sågats hårt av både media och vissa experter som Paul Ronge.

Det finns många som tycker att hälsningen var ett roligt sätt att försöka lysa upp den annars väldigt mörka världssituationen. Många menar att man bara borde ta detta som ett försök till att faktiskt vara rolig och få folk på bättre tankar. Man menar även att det är ett kalkylerat drag för att dra uppmärksamhet till besöket och att samtidigt försöka något nytt mer komiskt inom politiken.

Men på den andra sidan finns det dem som tycker att detta var rakt igenom idiotiskt. Då menar man att det är helt fel timing med en sådan här typ av hälsning i sådana här dystra tider. De menar att det är okänslig att lägga upp något komiskt när det händer så mycket hemskt i världen och att man borde hålla sig som politiker till politiken. Bland dessa personer finns pr-experten Paul Ronge men även de som tydligt har en agenda med att misstycka som politiska motståndare.

Själv anser jag att detta var ett roligt och fräscht sätt att hälsa den franska presidenten välkommen till Sverige. Jag tycker det var mycket bättre en ännu ett stelt tal. Jag uppskattar att man försöker skapa lite lycka i stället för att fortsätta i samma dystra ton som alltid och tycker inte alls att det är respektlöst att försöka vända på ett tråkigt läge till det bättre. Jag skulle tro att en stor del av hatet som kommer mot denna artikel kommer från folk som bara inte har samma politiska inriktning som Moderaterna och att dessa människor försöker hitta vad som helst och peka ut det som fel. Men jag är ingen expert inom området och som alltid har alla rätt till sin egen åsikt. 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt