Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Vad händer egentligen i svenska tv-världen?

2021-05-20 / Linnea Andersson

Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson misstänks för övergrepp då två kvinnliga deltagare har polisanmält honom. Viaplay och Viafree har därför stoppat sändningen och tagit bort senaste säsongen.

Svenska dokusåpan Paradise Hotel har senaste veckan blivit väldigt omtalat på grund av de händelser som hänt i programmet.

I senaste avsnittet av säsong 14 i Paradise Hotel så ser man hur deltagaren Toby Johnson sexuellt ofredar två kvinnliga deltagare. Enligt en jurist skulle övergreppen kunna klassas som våldtäkt och sexuellt ofredande.

Som det ser ut just nu har Viaplay och Viafree till och med tagit bort senaste säsongen av Paradise Hotel på sin streamingtjänst. Vi vet inte när säsongen kommer tillbaka, och om den ens gör det.

Det som hände det senaste avsnittet av Paradise Hotel har skakat hela Sverige, och det är först och främst på sociala medier som instagram och Tiktok detta pratas öppet om. Det har riktats hård kritik mot produktionen bakom Paradise Hotel eftersom de inte agerat mer kraftfullt tidigare. Inte för ens ett halvår senare då de släppte avsnittet. Om någon som jobbar i teamet i produktionen sett brotten utan att ingripa har dessa också ett ansvar säger advokaten Emma Persson till Göteborgs-posten.

Detta ämne har blivit väldigt stort och förargat många, influencers har också blivit involverade i denna diskussion, där många vill uppmana till att sluta följa honom och ta tag i situationen. Det är inte första gången något sånt här händer i svensk tv och det måste upphöra. Detta är något som bland annat instagramkontot exonphspoiler skriver ut i sina händelser.

De två drabbade: Annie Dahlberg och Jennifer Paatere pratar öppet om det som hände i avsnittet för bland annat Expressen.

Dokusåpan Ex on the beach har därefter också beslutat att inte streama säsongen som skulle komma 2021 på grund av omständigheterna i Paradise Hotel. ”Vi har valt att ställa in den planerade produktionen av Ex on the beach då vi helt enkelt inte tror att det är vad tittarna vill ha just nu” skriver Sanna Gollnem PR-ansvarig på Discovery networks till Expressen.

 

Källor –

https://tv.aftonbladet.se/video/327949/krishanteraren-om-paradise-hotel-panikartat

https://www.youtube.com/watch?v=iGtskpkE-Y4

https://www.gp.se/kultur/kultur/advokaten-om-paradise-hotel-troligtvis-%C3%A5tal-1.45363532

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?