Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Vad händer i 3an?

2022-11-18 / Ella Berglind

Under det tredje läsåret på gymnasiet är det fullt upp hela året. Inte nog med att det är stressigt i skolan med högskoleprov och gymnasiearbete, det är också mycket som händer på fritiden. 

Att räkna ned till studentdagen med att fira 250-dagars, 200-dagars, 150-dagars osv. har redan gjort att min klass har blivit närmare än någonsin. I tillsats till detta har studentkommittén också planerat massor av fester framöver året så som halloween, ett halvår kvar till studenten och liknande, som vi alla ser fram emot att fira. Några flera saker som började planeras tidigt in på läsåret är studentkryssiningen och beställningen av studentmössan. Om man är med i festkommittén har man också sedan skolstarten planerat en nollning till 1orna, detta har dock varit mycket struligt då det i princip inte går att hyra några lokaler i Enköping sedan 03orna härjade runt.

Några mindre roliga aspekter av att gå sista året på gymnasiet är stressen av pengar och jobb, framtid, högskoleprovet, skolarbete, klasskassan och mer. Då det är nya saker att se fram emot flera gånger i månaden betyder det också för många att man behöver jobba för att kunna delta i alla aktiviteter.

Elin Malm berättar att nästan alla hennes vänner jobbar de här året samtidigt som hon själv också arbetar. 
"Det är nästan omöjligt att klara sig på bara CSN om man vill vara med på allt. Detta gör också att jag alltid har fullt upp på fritiden då man inte bara behöver tänka på jobb men också plugg", säger hon.
"Jag har nästan aldrig en fri kväll. Allt det här är dock värt det, detta år kommer vara så roligt!"


Linnea Lindegren håller med. 
"Jag har också nyss börjat jobba", berättar hon.
"Året kommer nog att bli stressigt men samtidigt så kul"

Linneas tips inför de som ska börja 3an är att börja jobba redan nu och spara lite pengar inför de kommande åren. 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt