Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Vart tar WGY:s avgångselever vägen efter gymnasiet?

2023-03-15 / Liw Nasseri Mashhadi

Många avgångselever har planen att plugga vidare efter gymnasiet, men var och till vad?
Idag öppnar ansökan till högskola och universitet och WGY nytt har pratat med några avgångselever. 

 


Just nu känner många elever en stor stress över vad som ska hända efter gymnasiet. På många universitet kan det vara hög press och vissa kan behöva göra högskoleprov. Den sista anmälningsdagen för att kunna börja plugga höstterminen 2023 är den 17:e april, om en månad.

Det är många som är oroliga för om de kommer kunna komma in på den utbildningen dom vill, det finns även många elever som inte bestämt sig än och tvekar mellan olika utbildningar.

För att få svar på alla dessa funderingar ska jag i den här artikeln intervjua några av Westerlundska avgångselever för att ta reda på hur dom tänker kring universitet och utbildningar efter Gymnasiet.

Linnea Westerberg:

Jag vet inte riktigt om jag vill plugga eller jobba, jag tycker det är svårt att välja mellan de två. Eftersom ansökningstiden är så pass tidig så måste jag bestämma mig och det kan jag bli lite stressad av. Om jag skulle plugga så skulle jag helst velat bli dekoratör, det är när man ”inreder” butikerna, skyltfönster osv. Hade också velat läsa småkurser såsom någon psykologikurs.

Ella Berglind:

Jag har ingen aning om vad jag ska efter gymnasiet, jag antar att jag jobba då jag inte riktigt vet vad jag skulle kunna plugga till.

Emir Hodzic:

Jag har ingen aning, vet inte om jag ska plugga eller jobba. Om jag skulle pluggat vidare efter gymnasiet hade jag förmodligen valt programmerare.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt