Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Vecka 44 väcker många olika känslor

2022-10-26 / Tyra Almcrantz

Känslorna inför höstlovet kan vara mycket olika. Många är förväntansfulla, glada och peppade inför den kommande veckan. Medveten om att man har resor, sovmornar, sena kvällar och halloweenfirande framför sig. Till skillnad från flera andra som känner helt tvärtom. Att känslorna av ångest och ensamhet väcks.

Ungdomarna på Sveriges grund samt gymnasieskolor närmar sig vecka 44 och höstlov. Denna vecka är något som många elever har räknat ner till ända från skolstarten. Kanske för att du ska åka utomlands med familjen, åka till sommarstugan en sista gång för säsongen, eller åka på roadtrip med din bästavän genom Sverige. Många har något planerat och såklart blir höstlovet höjdpunkten för den gråa, kalla och regniga hösten. Men som världen ser ut idag har alla familjer inte möjligheten att åka på den där utomlandsresan man brukade göra varje år.

 

Några tips på dagsaktiviteter att göra för en liten mindre peng:

-       Fira Halloween på Gröna Lund.

-       Ha en shoppingdag i en annan stad med din bästavän.

-       Ta dig till ett café och ta en lång, mysig fika med någon du inte träffat på länge.


Några tips att göra hemma en tråkig höstdag:

-       Spela ett sällskapsspel med syskon/vänner.

-       Laga en god middag tills din familj kommer hem från jobbet.

-       Lyssna på en podcast och gå lång skogspromenad.

-       Baka något och bjud dina mor/farföräldrar.

-       Kolla om alla säsonger av din favoritserie.

-       Rensa din garderob.

-       Läs en bok som du har hört bra om.

 

Enköpings kommun anordnar även ett flertal olika gratisaktiviteter för flera olika åldrar under höstlovsveckan. Det är en superbra möjlighet för dig som inte har något planerat inför den kommande veckan. Från lördag den 29 oktober till fredagen den 4 november anordnas en rad med olika aktiviteter. Det som erbjuds är allt ifrån skapande av pumpalyktor, höstkul på museet, akrobatikworkshop med Långsjö teater, workshops i musik och media till bad i pepparrotsbadet, åka skridskor i Sandbrohallen/Bachohallen, halloweenyoga med Emelie eller olympiadagarna där idrottshuset förvandlas till en olympisk arena. Ett så stort utbud av gratisaktiviteter ska vi vara glada över att Enköpings kommun anordnar. Därför tycker jag personligen att du ska ta vara på denna möjlighet om du har en eller flera dagar över. Klicka på länken nedan och hitta fler aktiviteter samt tid, plats och åldersgrupp.

Lovaktiviteter – Enköpings kommun (enkoping.se)

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt