Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

VM-stjärnan på plats i Enköping

2023-09-21 / Neo Assadi

Westerlundskas NIU-elever ställde Peter Gerhardsson mot väggen i omklädningsrummet.

- Det är logiskt att leta efter någon ny i den rollen, säger damlandslagets tränare inför NIU- eleverna efter en frågestund med VM-stjärnan förra veckan där man bland annat frågade om tränarrollen i herrlandslaget. Peter Gerhardsson var på Enköpingsmässan förra veckan för att tala om sin hörselnedsättning men också för en frågestund med NIU-eleverna.

Peter Gerhardsson gästade Enköpingsmässan förra veckan där han tillsammans med Matthias Lundekvam pratade om sitt liv med en hörselnedsättning och hur dom fick reda på att dom hade en hörselnedsättning. Gerhardsson och Lundekvam har båda idrottat på ett eller annat sätt, båda sa att idrotten har hjälpt dom mycket då man använder sig mer av kroppsrörelser och handrörelser för att kommunicera som har underlättat för båda två.

Efter föreläsningen så fick alla elever som går NIU Fotboll på skolan gå och prata ensamt med den meriterade landslagstränaren som bland annat tog VM-brons i somras men också var med i Enköpings SK historiska säsong 2002 där ”ESK” gick upp till allsvenskan för första gången där han var assisterande tränare. NIU eleverna fick fråga Gerhardsson om massa fotboll där han fick jämföra bland annat att ta upp ESK i Allsvenskan och ta VM-brons, där han mindes väldigt mycket från den historiska säsongen det gick inte att jämföra. Han tipsade eleverna om hur man kan komma långt i sin karriär där han svarade.

-          Man ska ha en passion för det man vill göra, man har möjligheten att bli bra på något om man lägger ner tid på det.

Gerhardsson återberättade om han erfarenhet med massa spelare där han nämnde namnen som Caroline Seger, Sebastian Larsson och Henrik Larsson som det smartaste spelarna han har tränat. Samtidigt fick han frågan om hur svårt det är med landslaguttagningarna då det är tufft att meddela spelare att dom inte fick plats i laget. Gerhardsson skrek nästan ut i glädje när han fick reda på att killarna och tjejerna på NIU tränar med varandra

-          Jag ser ingen skillnad på killar och tjejer, säger Peter Gerhardsson

Efter många bra frågor och lärorika svar så började frågestunden gå mot sitt slut men en sista fråga var det och det var en väldigt bra fråga då en elev frågade Gerhardsson om herrlandslagets tränare Janne Andersson skulle lämna sin roll och om Gerhardsson skulle ta den platsen.

-          Jag funderar inte på att lämna det jobb jag har nu, men det finns en logik att leta efter någon ny i den rollen, svarar Peter Gerhardsson på den heta frågan.

En lärorik stund för alla NIU-elever efter en rolig frågestund med Sveriges damlandslagstränare Peter Gerhardsson.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt