Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Att brinna för sitt yrke

2020-01-12 /

Framstående Vasalärare

Vasaskolan har mycket duktiga lärare, de kan sina ämnen och oftast lyckas de att förmedla sina kunskaper till sina elever så att de når goda kunskaper och bra betyg.
Det finns dock lärare som brinner mer än andra för sitt arbete, de har sitt ämne både som yrke, intresse och hobby. Deras kunskaper växer ständigt och även entusiasmen för sitt ämnesområde som smittar över på eleverna, Idag skall vi lyfta fram en av dessa framstående lärare som lyfter fram sina ämnen mer än de flesta. Det handlar om vår lärare i latin och grekiska samt engelska Ingvar Nilsson.
Förutom sitt arbete vid skolan tillhör han flera svenska och internationella nätverk av klassiker. Han deltar i debatten i sina ämnen och skriver i tidskrifter för klassiker och håller kvällsstudier på sin fritid för intresserade utanför skolan.
Lagom till det nya året har han med en kollega också utgivit en kalender för 2020 och det är inte vilken kalender som helst. Varje dag under hela året lyfts ett ord, språkliga fakta eller en klassiskk historia fram. Det blev så många dagar och ord så boken, för det är mer än en kaleder, måste tryckas i två delar. Vi har talat med författaren och han lovar att det finns några exemplar kvar av denna lilla godbit som räcker hela året. Vill du ett exemplar skriv till post@gevaliensis.se så förmedlar vi din beställning.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis