Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Blir det studentbal i år?

2021-05-04 /

29 maj bokad
Restriktioner förlängda till 1 juni

Nu är det klart, studentkommitten har spikat den 29 maj som datum för årets studentbal. Som traditionen bjuder äger den rum på Engeltofta en lördagkväll. Förra årets ställdes balen in på grund av Corona men i år är det åter dags. Det är inte helt som det brukar. Varje klass äter inom klassen, ingen utifrån får vara med så baldate får man möjligen finna i klassen. Inga föräldrar eller utom stående får komma till Engeltofta. Hur det går med dansen är lite oklart.
Idag skulle det inte vara möjligt att arrangera en bal men avslutningskommittén och arrangören på Engeltofta hoppas och tror på att restriktionerna kommer att luckras upp rejält efter en 17 maj. Vi hoppas att det kommer att vara möjligt genomföra balen då det mesta annat är inställt.
Hur det kommer att gå är idag oklart och vi hoppas att alla elever får garantier för att de får tillbaka de 650 kronor som de lägger ut om balen blir inställd.


Regeringan har gått ut med att de regler och restrektioner man haft för serverinsgställen förlängs till den 1 juni. Det är bara att hoppas att Engeltofta kan ordna "balen" enligt dessa regler. De lyder:

Högst fyra personer får sitta vid samma bord. Om sällskapet är större måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan.

Serveringsstället ska också genomföra åtgärder och se till att:

  • Undvika trängsel på ytor där besökarna vistas. Besökare ska kunna ha minst en meters avstånd till andra sällskap.
  • Endast servera mat och dryck till de som sitter vid ett bord eller en bardisk. Gäster kan dock få beställa och hämta sin mat och dryck själva, om det kan ske utan trängsel och med minst en meters avstånd till andra besökare.
  • Besökare har möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjuda handsprit.
  • Informera besökare om hur de kan minska risken för att sprida smitta och se till att personalen får kunskap om hur de kan förhindra smittspridning mellan besökare.
  • På serveringsställen är bordsservering inte tillåten efter klockan 20.30. Serveringsställen får hålla öppet för försäljning av mat och dryck som inte förtärs på stället, det vill säga avhämtning/takeaway. Från och med 1 juni 2021 gäller följande för serveringsställen: det tillåts att hålla öppet till klockan 22.30 och alkoholservering till klockan 22.00. 


Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis