Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Lite bättre än förra året

2024-07-01 /

Intagningen klar

Den 1 juli publicerades den preliminära antagningen för länets skolor. VI kommer tillbaka till helheten men det mest intressanta för oss är hur stort intresset varit för Vasaskolan.

Under flera år har skolan haft vikande söksiffror. 2016 var antalet elever 1020 och vid årets avslutning lite över 850. Därför fanns hoppet om att de nya moderna byggnaderna skulle locka fler elever särskilt bland naturvetarna och nu vet vi hur det gått.

 

Esteterna har ungefär lika många sökande som förra året  just nu gäller 32 bildelever och 27 musikanter. Humanisterna är några färre än denna tid förra året 14. Samhällsvetarna är nio fler 80 samhällsvetare och 27 samhällsvetenskap internationell. Men hur det gick det med naturvetarna då? Det blev som man hoppats ett rejält lyft jämfört med förra året men fortfarande bara 79 som historiskt sett är få. De internationella på programmet är fullt med 30 intagna till detta 7 med idrottsinriktning. Det betyder att de nya ettorna är färre än treorna som gick ut förra månaden.

 

Det skall påpekas att dessa siffror är en ögonblicksbild. Nu skall eleverna acceptera sin plats eller tacka nej till den och innan skolan börjar i augusti kan mycket hända.

 

Intagna 1 juli 2024

  

Bild

32

Musik

27

Humanistiska

14

Naturvet

116

Samhällsvet

107

 

296

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis