Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Prins Perikles och hans dotter Marina

2021-12-20 / Tove Eriksson Josefin Edwardsson

Du blir inte besviken

Vill du ha en kväll med många överraskningar, en fin scenografi, och starka karaktärer i en nytänkande version av en klassik dramapjäs? Då måste du se på Prins Perikles och hans dotter Marina på folkteatern.  

När vi kom in slogs vi av den annorlunda och intressanta scenen,vi hann bara slå oss ner och ta in rummet innan det drog i gång.  

Under denna tre timmar långa pjäs fick man med allt. En stark första scen där man slungades in i handlingen,karaktärsintroduktioner utöver det vanliga,och många snabba vändningar.Den sceniska gestaltningen var imponerande. Skådespelarna var otroligt närvarande och sjöng låtar som fick en att leva sig in i berättelsen. Rekvisitanvar genomtänkt för att kunna återanvändas och brukas för olika syften under pjäsens gång.  

Efter en omtumlande första akt gick vi efter pausen tillbaka in.Även denna gång glatt överraskadeöver hur pjäsen tolkats. Det var en bra blandning mellandet gamla typiska Shakespeare-aktigaoch nyare referenser. Språket var enkelt att förstå trots attpjäsen skrevs på 1600-talet. 

Även om Prins Perikles och hans dotter Marina inte är Shakespeares mest kända pjäs, så får du inte bli avskräckt ifrån att se den!Pjäsen spelas upp fram till slutet av januari, så passa påatt efter denna långdragna pandemi unna dig en kväll på teatern. Vi kan garantera att du inte kommer bli besviken. 

PS.Vi studenter får såklart vår älskade rabatt;150: -för en kulturupplevelse är inget att skoja bort.  Föreställningarna fortsätter i januari

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis