Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Studentfirandet allt mer avlägset

2020-04-13 /

Skolverkets chef tycker att alla gymnasieskolor skall ställa in

Blir det något studentfirande i år har många undrat. Även om de ser sämre ut dag för dag är hoppet det sista som överger människan. Att skolan varit stängt i några veckor är ett skäl som talar emot studenten då ingen vet när skolan öppnar igen. Den andra bestämmelsen som talar mot studentfirande är uppmaningen att aldrig mer än högst 50 personen får samlas på en gång.

 

Studentkryssningen är inställd. Festerna med krogrundor kommer troligen att ställas in men vad talar då för ett traditionellt studentfirande i början av juni. Svaret är tyvärr i stort sett ingenting. Statsepidemiologen Anders Tegnell tror inte att restriktionerna kommer att upphöra förrän tidigast ett stycke in i juni och nu har Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson uttalat att han tycker att studentfirande bör ställas in.

 

Hur Vasaskolans rektor ställer sig till studentfirandet vet vi inte och det är hon som idag formellt fattar beslutet. Inom kort kommer det troligen en rekommendation från staten som sedan utbildningsnämnden kommer att behandla och ge rekommendationer till rektorerna.

 

Idag vet vi inte vad som gäller vid vår skola men då Gevaliensis får veta mer kommer vi att rapportera till våra läsare. Just nu ser det ut som om studentfirande blir alltmer avlägset och kan mycket väl ställas in helt och hållet.

 

Har du synpunkter om studentfirandet skicka de gärna till info@gevaliensis.se så publicerar vi gärna intressanta tankar och förslag.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis