Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Uje i Mello

2023-02-11 /

Uje Brandelius framför "Grytan" tillsammans med Karin Fredriksson, Therese Hörnqvist och Elin Trogen i Melodifestivalens andra deltävling 2023.

Första vasaiten i denna roll? 

På lördag är det åter en högtidsstund för alla de som tycker om eller rent av älskar Melodifestivalen. Förra helgen visades den första av fyra kvalificeringsomgångar och den 11 februari är det dags för deltävling 2. Bland omgångens deltagare finns en vasait och vi tror att den kan vara första gången någon från Vasaskolan framför sin egen sång. (Har vi fel rätta oss genom ett meddelande till  post@gevaliensis.se

Det är Uje Brandelius som lämnade skolan 1990 som ställer sig bakom mikrofonen. Från att ha varit en duktig verdandist via rock och filmkarriär har han hamnat på scenen i Linköping.

Han kommer att framföra en egen komposition som han givit titeln ”Grytan”. En ballad, enligt uppgift, som han själv kallar den: ”en berättelse om matlagning, humörsvängningar och konflikthantering. Men mest är det en låt om kärlek.” Är du mellointresserad får du passa på att lyssna till Ujes tävlingsbidrag och faller det i smaken kan den kanske få din röst.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis