Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Varför välja Vasa

2023-02-03 /

Den nya Vasaskolan som väntar dig

10 februari är det dags för dig som går i 9:an

Det är inte lätt att välja gymnasium idag. Du väljer det du tycker om nu men kanske  skall du fundera över vad du vill göra i framtiden eller skall föräldrars önskemål eller kompisar vara det viktigaste?
Kom ihåg att det är du som väljer vad du skall göra under de kommande tre åren och var du vill tillbringa en stor del av din tid under dessa år.

Vad har Vasaskolan att erbjuda?

Alla skolor har informerat om sin verksamhet sedan i höstas och alla skolor har sin för och nackdelar.

För Vasaskolan
Vasaskolan har de högsta resultaten för studenter sedan många år och åtminstone under alla år i det nya systemet som infördes 2011.

Vasaskolan har flest utbildade lärare tillsammans med Borgarskolan. Så om du tycker att det är viktigt att dina lärare har utbildning i det ämne de undervisar i så är Vasaskolan ett toppalternativ.

Vasaskolan har mer än 10 aktiva elevföreningar så om du har intresse av att träffa nya kompisar på fritiden och ägna dig åt det ni är intresserad av är Vasaskolan absolut något för dig.

Lokalerna är helt speciella och kommer att bli större, modernare, nya och fräscha under din tid vid Vasa.
 
Behöver du stöd finns det möjlighet till det.

Skolan har ett av landets största skolbibliotek med duktig personal.

Mot Vasaskolan
Stök i korridorerna ibland

Byggnadsarbeten i början men det ger dig en ny fantastisk skola under din studietid.

En gammaldags matsal men även den byts under din tid mot en ny.

Vad bör du tänka på
Alla program vid Vasaskolan är studieförberedande. Efter tre år på skolan är det meningen att du skall fortsätta dina studer. För att klara studierna bra bör du vara intresserad av det program du väljer, vara intresserad av att arbeta i skolan, läsa läxor och utveckla din analytiska förmåga och mycket annat.

Söker du Vasa kommer det att bli tre fantastiska år och viktiga år i din personliga utveckling. Du kommer att bli väl mottagen av elever och personal på din nya skola -  Vasaskolan.

Välkommen till hösten.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis