Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Vasait i Mellofinal

2023-02-18 /

Tredje försöket

Efter att ha gått till andra chansen hade inte Nordman några större problem med att gå vidare till finalen i Mello 2023. 
Det var i mitten av 1980-talet han kom till skolan men han gjorde snarare ett kort besök än fick sin utbildning på Vasa.
Det var sångaren Håkan Hemlin som tittade under en kort period. Han fanns på skolans filial, Skogmurskolan, som hade ett antal yrkesutbildningar. Skolan överfördes. till Polhem 1997.

1994 blev han och bandet han spelade i Nordman kända för alla då albumet "Nordman" kom och det inleddes av dunderhiten "Vandrare". Albumet såldes i över en halv miljon exemplar och belönades på Rockbjörengalan med "Årets svenska låt", "Årets svenska grupp" och "Årets svenska skiva". Sedan dess är Hemlins röst en del av det svenska kulturarvet särskilt inom etnopop.


2005

Redan 2005 deltog gruppen i Melodifestivalen  med låten "Ödet var min väg". De gick direkt till final och i den kom de på nionde plats men som nummer sex bland tittarna.

Ta del av låten här

2008

Tre år senare 2008 var det dags med låten "Släpp alla sorger". Det gick inte riktigt lika bra som 2005 men bidraget gick till andra chansen och efter en utslagstävlig gick Nordman till final. Det gick bättre denna gång i finalen och de slutade på plats 6.

Här kan du höra bidraget

2023

I år tävlar gruppen med en låt som heter "Släpp alla sorger" och efter omröstningen gick de till semifinal så vi får se dem igen.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis