Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Vasaskolan åter i Melodifestivalen

2022-12-05 /

Känd Vasaartist ställer upp nästa år.

Det var kanske inte helt väntat att frontmannen i bandet Doktor Kosmos och den flerfaldigt belönade Guldbaggevinnaren för sin film Spring Uje spring.

Den 11 februari 2023 kommer han att tävla i Linköping med en egen låt som han kallar "Grytan". Han berättar att det handlar om en köttgryta och de kärlekstecken man kan skönja under lagandet av denna gryta. Eftersom bidragen är hemliga fram till de framförs är han förtegen om innnehållet som han inte får avslöja. Enligt uppgift tycker han att det skall bli intressat att delta och om sina mellokunskaper säger han att de som hos alla föräldrar vars barn följer tävligen. På frågan om hur det kommer att gå svarar han att han säker kommer att åka ut direkt och att ingen kommer att komma ihåg låten. Vi får hoppas att det går bättre än så och att uttaladet är alltför blygsamt. Mängder av vasaiter kommer att följa honom.


Det är inte första gången Vasa finns i Melodifestivalen. 2010 var jazzeleven Johan Moraeus kompositör till den melodi hans farbror framförde, den gick vidare till andra chansen: Lyssna här

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis