Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, No Limit:

Immigranter och flyktingar

2020-02-19 / Linus Lundbalad

Bilder från de två böckerna Immigrants och refugees.

Detta kommer agera som en faktatext och ”recension” mot böckerna ”Refugees” och ”Immigrants”.


De här två böckerna handlar om hur det är att vara en flykting och immigrant samtidigt som de berättar om vad allt betyder.


De här kan funka som en faktabok i vissa ställen, men båda är rätt så gamla så man kanske borde hitta en annan mer ny resurs.

Båda böckerna fokuserar på olika sorters flykt, att en immigrant väljer att flytta till ett land permanent och en flykting är tvingad att flytta på grund av något som krig. En flykting kan också inte återvända till länder de flyr från.


Det finns många olika en flykting kan fly med, och det finns många som inte har något annat val än att åka med båt.

De båtarna som används när en grupp flyktingar ska åka över havet är oftast små fiskebåtar som blir fulla snabbt. Vilket gör att båten oftast sjunker på grund av för mycket vikt som trycker ner båten.

Det var en olycka när över 300 migranter dog medans

de färdades över medelhavet i februari 2015.

En till sak att nämna, sjukdomar kan spridas väldigt snabbt när det är flera personer som är ihoptryckta på en båt. Så om en person blir sjuk blir nog alla i båten sjuka.


Ett flyktingläger är ett tillfälligt hem för flyktingar att bo i en stund eftersom att de inte kan stanna i sitt hemland på grund av att det är för farligt.

De flesta lägerna är också uppsatta av en välgörenhetsorganisation.

På grund av att lägerna är tillfälliga så är de väldigt simpla, lägerna är också väldigt fulla med människor och det är oftast inte tillräckligt med matt. Samtidigt som lägarna är väldigt smutsiga, vilket gör de flesta sjuka.

 

Läs artikeln på No Limit    |    Till skoltidningen No Limit