Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, No Limit:

Bokrecension - Fatta eld

2022-12-01 / Maia Imbert

Fatta eld, asså bok två av bokserien Hunger games är skriven av Suzanne  Collins. Den har 329 sidor.
Det handlar om 16 åriga Katniss Eveerden som är utsatt för fattigdom och brist på mat. Efter hennes pappa dog, så tog hon över hans roll och livnärde sin familj med kött från skogen. I  smyg när ingen ser så övar Katniss bågskytte i vildmarken med sin 18 åriga kompis Gale. Hon blir väldigt bra på det.

När Katniss lillasyster, Prim, blir utlottad att delta i Hunger spelen  så tar Katniss Prims plats att tävla. Varje år så lottar man ut en tjej, och en kille från varje distrikt (allt som allt finns det 12 distrikt) att delta i en stor arena i random tuff miljö. Om man möjligt vis blir uppskattad eller populär så kan man få sponsorer (mat, vatten  medicin eller vapen.)

24 deltagare tvingas slåss om vinsten, som endast en kan ta. Tillsammans med Katniss ska också Peeta Mellark tävla för deras distrikt, distrikt 12. Men verken Peeta eller Katniss kan ens ana  hur Hunger spelen kommer sluta…  På ett eller annat sätt så klarar de  uttorkning, svält och smärta, och överlever Hunger Spelen, Katniss, Peeta tillsammans på ett sätt som ingen räknat med.

Efter segern blir de både älskade, och hatade. De får bo i Segrar Byn med sin familj. Men det de aldrig ens skulle drömma om var det som precis hände. Alla segrare som någonsin vunnit Hunger Spelen (i alla fall de som fortfarande lever) blir ”inbjudna” för en andra gång inne på arenan. In princip Katniss och Peeta. Tillsammans med Finick  och Johanna börjar  bok två inne på den nya arenan.

Jag älskar den här boken för att den är spännande, den har mycket action, pytte pytte lite våld, och lite kärlek.

Läs artikeln på No Limit    |    Till skoltidningen No Limit