Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, No Limit:

Därför ska vi äta mer vegetariskt

2022-02-10 / Amos Sondell Dvory

Rotfruktsgryta med Linser och Ris

Kött är en av de livsmedel som påverkar miljön och klimatet allra mest. Därför behöver vi äta mindre kött och mer vegetariskt.

I kött finns det mycket järn och protein som är bra för hälsan, men vi behöver inte äta så mycket kött som vi gör idag. 

 

Det kan också vara bra att dra ner på rött kött och charkprodukter eftersom det kan minska risken för cancer.


Vissa säger att det inte finns tillräckligt med näring och proteiner i vegetarisk mat och att man bara ska äta mycket kött. 

Men egentligen så kan det bli mer hälsosamt att dra ner på köttätandet och äta mer vegetariskt istället.


Men det bästa med vegetarisk mat är att det är riktigt gott.


Sammanfattning:

Kött är det livsmedel som påverkar klimatet allra mest. Det finns en liten risk för cancer om man äter för mycket rött kött. Så med andra ord finns det många anledningar till att minska köttätandet: t.ex. klimatet, hälsan och samhället.




Källa:

https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/miljo/miljosmarta-matval2/kott-och-chark





Läs artikeln på No Limit    |    Till skoltidningen No Limit