Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, No Limit:

Elevernas prov stulna!

2023-05-05 / Alfons & John klass 5

 

Natten till lördagen den 29/4- 2023 blev läraren David utsatt för ett brott. En person krossade hans bilruta och tog hans väska med hans plånbok och prov till 6:or-9:or. Tjuven köpte godis för 300kr och cigaretter med hans kort. Det kunde David se när han gick in på internetbanken för att spärra kortet .


David åkte runt till de tre butikerna och frågade efter en kund som såg ut som en tjuv men personalen sa att de bara kunde titta på kamerorna. Personalen tittade på summan david hade handlat för och tog fram tidpunkten så David kunde sen höra av sig till polisen och veta tidpunkten.


Polisen hade inte tid att hjälpa till omedelbart, verkade det som, så David har ringt 11414 flera gånger men det händer inte särskilt mycket. Han har dock fått veta vem som utreder brottet.


David vill att polisen prioriterar brottet eftersom det är många elever som har sina prestationer  dokumenterade i den där väskan. För varje dag som går minskar chansen att få tillbaka materialet.  • Det är väldigt frustrerande, säger David. 

  • Varför förvarade du en väska med så värdefullt innehåll i bilen nattetid?

  • "Det var ett misstag. Det var fredag eftermiddag och jag hade handlat mat och tänkte gå tillbaka till bilen och hämta den, men glömde av det."

  • Vad händer nu med elevernas prov? 

  • "Niornas var som tur var redan rättade och noterade. Däremot sexornas och åttornas var inte rättade och vi diskuterar just nu hur vi ska görs med den examinationen. "

 

Läs artikeln på No Limit    |    Till skoltidningen No Limit