Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Att börja skolan i 6-års var ingen munter historia

2020-06-07 / Svante Ekengren

Att börja skolan i 6-års var ingen munter historia. Jag trivdes inte alls med min nya tillvaro på stora Strandskolan. Jag gick på Fyren som det egentligen inte var något fel på, utan det varnog mest jag som var lite smådeppig och längtade tillbaka till den okomplicerade dagistidendär man var äldst, i motsats till skolan, där man helt plötsligt var yngst och inte hade så många kompisar. 

Jag gjorde nog inte så mycket väsen av mig då. Känslan gick ju förstås över med hjälp av härliga fröken Lena med sin gitarr. Det var mycket sång och lek. Det var kanske där grunden lades till mitt sång och dansintresse? Jag är en riktig sång- och dansman som gärna skrålar i duschen.

När det väl blev dags för lågstadiet så tog nästa härliga fröken över, Jenny Citron. Hon skensom en sol och jag trivdes som fisken i vattnet. Det var ju förstås fortfarande roligast att leka men det kombinerades ju såklart med det som man faktiskt måste lära sig när man går iskolan.

Skolmodet har ju inte varierat så mycket genom åren, det har ju alltid varit skönast med  jeans och en hoodie. Jag minns ett speciellt tillfälle då vi firade Nobeldagen (tror det var mellanstadiet), då man fick vara uppklädd i kostym. Precis som nu, när examen plötsligt ärhär och jag skall vara finklädd på Strandskolan för sista gången. Känns lite konstigt, att dendagen faktiskt har kommit. Jag har ju gått här i tio år! Det går fort när man har roligt, liteklyschigt kanske, men trots allt slit så har vi haft himla kul tillsammans alla kompisar, ävenom vi inte alltid valt den bästa vägen. Så här i efterhand kanske vi har haft onödigt mångamöten och orsakat onödigt många gråa hårstrån hos lärarna…

När jag ser tillbaka på tiden här på Strandskolan så är jag tacksam över att jag har fått gå just här! En riktigt bra skola med bra lärare och mentorer som har gett stöd och hjälp, anpassat till vad situationen krävt med tanke på kombinationen skola och min egen träning. till min mentor, Jonas Åhlund. Stort tack även om dina begreppsövningar inte alltid varit så roliga. 

Det har varit tufft många gånger med alla uppgifter och prov, SOM INTE BARA VID ETTTILLFÄLLE, klumpats ihop på en och samma vecka  Vad vet jag, kanske det har varit enmening med det och som stärkt mig i min studieteknik? Vad jag kan känna mig trygg i är attjag nu har en ryggsäck fylld med kunskap och verktyg som jag kommer att ha nytta av pågymnasiet.

Tack till alla lärare som bidragit till att det har varit möjligt. Nu får ni en välförtjänt vila över sommaren innan ni behöver ta hand om nästa gäng som kommer!

HOPPAS att de inte är lika busiga som vi.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren