Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

God jul och Gott nytt år

2018-12-20 / Jonas Åhlund

Så kom då äntligen den där sista skoldagen för terminen. Mellan- och högstadiets avslutningar gick av stapeln i matsalen och där bjöds det på sång från både elever och rektor. Ackompanjemanget stod Martina, Oliver och Erik för. Samtliga skötte sig som förväntat, det vill säga alldeles utmärkt.

Lågstadiets avslutning i idrottshallen höll som alltid hög kvalitet. Årets tema var SVT:s julkalender "Storm på Lugna gatan" där en danstävling skulle avgöra vilken av familjerna som skulle vinna julkampen. Alla bidrag var så himla bra så juryn kunde till sist inte göra annat än kora samtliga familjer till vinnare. 

Föreställningen var hur underhållande som helst. En stor eloge till personalen som måste jobbat hårt med att få till den nivån av underhållning och en stor eloge till publiken som sjöng med och levde sig in i handlingen till hundra procent. Lågstadiebarn är mästare på att leva i nuet.

Sen är man ju allt ganska nyfiken på vem där där julpyntstjuven egentligen är? Det får vi kanske aldrig reda på.


Den sjungande rektorn.
Nu är det jul igen! Frågan är om den varar "än till påska" om man startar i det här tempot?
Oliver, Martina och Erik stod för ackompanjemanget.
Spökdans.
Spelande tomtar och jury bör hållas separerade så inte tomtarna försöker påverka juryn med tveksamma löften om julklappar i utbyte mot röster.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren