Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Läsårets sista öppna hus på Strandskolan

2023-05-26 / Nova Lang Dahlstedt och Victoria Engström

Öppet hus har det varit på Strandskolan och alla föräldrar som kom var väldigt intresserade av deras barns arbete. Så klart så har alla avdelningar varit engagerade och visat upp deras arbeten på unika och roliga sätt. Vissa avdelningar har även stått för att fixa fika till besökarna som kommit hit för att vara med på öppet hus.

Vi på Strandaren har tagit en titt runt för att se vad alla avdelningar har gjort för öppet hus.

Lågstadiet har visat upp lite olika arbeten och har sålt korv och hamburgare. Jollen har även fixat massage till besökande föräldrar.

År 0, Fyren, har visat upp NTA arbeten och deras sagotema.
År 1, Kobben, har tagit hand om fjärilslarver tills de blev till riktiga fjärilar som sedan visats upp för föräldrarna. De har även haft en liten schackhörna där man kunde spela mot andra.
År 2, Jollen, har haft tema rymden och har skjutit upp raketer.
År 3, Ankaret, har visat upp deras arbeten om forntiden och den “magiska dörren”-berättelser.

Mellanstadiet har visat upp olika arbeten som de jobbat med under terminen.

År 4, Bryggan, har visat upp arbeten från skapande skola, samt arbeten om vattnets kretslopp och scratcharbeten. 

År 5, Seglet, har visat upp tittskåp som de jobbat med, berättelser och dikter. De har även visat upp sina Mondrianbilder som de jobbat med under terminen. 

År 6, Skansen, har designat egna framtida städer på tekniken. Meningen med det var att föräldrarna sedan skulle få rösta på bästa stad. De har också visat upp engelskaberättelser om en pojke som heter Charlie. 6:orna har även fått läsa en bok och skriva ett brev från huvudkaraktären till hans mamma utifrån det de lärt sig om boken. Till sist har de fått göra sin egen film och plansch om en familjesituation.

Högstadiet har också valt att visa upp olika arbeten som de jobbat med under denna termin. Kajutans klasser har även sålt fika till besökande föräldrar för att samla in pengar till klasskassan.

År 7, Masten, har visat upp deras teknikarbeten live för föräldrar genom att bygga små broar på öppet hus. De har också haft en konstutställning för deras bildprojekt och visat upp tittskåp om Tyresö. 7:orna har även visat upp kemiplanscher och häften med vetenskapliga uppsatser som bedöms både i svenska och kemi. Till sist har de också gjort språkplanscher om kultur och planscher om ursprungsbefolkningar.

År 8, Kajutan, har visat upp en inspelning från deras “Let’s dance!” danstävling, samt en inspelning från när de hade Vr-dans med Robin Jonssons danskompani. Utöver det har 8:orna visat upp sina svenskanoveller och presentationer om sina praoplatser. 

År 9, Riggen, behöver aldrig göra något för öppet hus eftersom att skolan anser att 9:orna redan har nog mycket att göra med nationella prov.

Tack till alla föräldrar som kommit, det var väldigt trevligt att få se alla. Vi vill också ge ett extra stort tack till alla elever och lärare som gjort det möjligt att ha öppet hus.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren