Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Nu är det snart jul igen

2022-11-29 / Nova Lang Dahlstedt och Victoria Engström

Skåpen utanför lärarrummet har julpyntats.

De som håller ögonen öppna har nog märkt att det nu finns julpynt där det normalt sett brukar finnas skolfoton. Vi på skoltidningen har gått ner till Ankaret för att ta reda på mer om det här.

På Ankaret träffade vi tre snälla tjejer som hade hjälpt arbetat med dessa juldekorationer. 

Vi träffade Vanja, Julia och Emelie som går i trean och de förklarade lite mer hur processen hade gått till och vad de tyckte om det.

Den som kom på idén att göra det här var Jonna från köket. Kökspersonalen har också bakat alla pepparkakor som står uppställda. Barn från flera olika avdelningar har tagit sin egna tid och arbetat med utsmyckningen på fritids.
Barnen har stått för att göra själva bakgrunden för de olika utställningarna och det har blivit väldigt fint.

Det här är första året som de har lagt ut de här juldekorationerna och vi hoppas verkligen att det fortsätter i flera år. Vanja, Julia och Emelie tyckte att det var väldigt roligt men det kan ibland vara lite långtråkigt. 

De fick alla betygsätta arbetet från 1-10, de sa följande; både Vanja och Julia tyckte att arbetet var 8/10 på “rolighetsskalan” och Emelie tyckte att det var 10/10, alltså helt perfekt. 

De höll dock alla med om att julen fick ett betyget en stark 10/10. Det kan vi hålla med om!

Vi tackar Vanja, Julia och Emelie för att ni svarade på alla våra frågor och tack till alla som har hjälp med det fina arbetet!

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren