Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Traditionen lever - Albystafett och fotboll

2022-06-09 / Jonas Åhlund

Ny gren för i år.

Läsåret lider mot sitt slut och de traditionsenliga evenemangen har, efter att den värsta pandemivågen ebbat ut, gjort comeback. Nämligen Albystafett och fotbollsmatch mellan eleverna i årskurs nio och de vuxna på skolan.

Tisdag den 7 juni var det återigen full fart på Strandskolans elever när Albystaffetten gick av stapeln. Många av stafettgrenarna var sig lika från tidigare år men allt var sig inte helt likt. Exempelvis var det inga kanoter i år. I stället fick eleverna bli blöta på ett annat sätt. Att fylla en hink med vatten genom att hämta vatten i en plastburk borde inte vara speciellt svårt.
Men det blir svårt när den plastburk som vattnet ska hämtas i har en antal hål i botten. Mycket underhållande att titta på som publik!

Samtliga stadier på skolan deltar under stafettdagen.
Lågstadiet har egna aktiviteter medan eleverna på mellan- och högstadiet har samma stafettgrenar. Dock tävlar stadierna inte mot varandra. Mellanstadiet har sin tävling och högstadiet har sin.  Vädret var bra och humöret likaså. Allt i allt en lyckat dag.

Torsdag den 9 juni var det dags för den årliga fotbollsmatchen mellan avgångseleverna i årskurs nio mot personalen på skolan. Matchen höll ett högt tempo och spänningen målmässigt  var hög ända fram tills dess slutsignalen ljöd. Resultatet? Eleverna i årskurs nio vann med 6-5.
Grattis till er!

Nu tar vi snart sommarlov och därefter är det dags att börja slipa på detaljerna inför 2023 års Albystafett och fotbollsmatch.


En av stafettgrenarna. Rakt ska det bli och snabbt ska det gå.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren