Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Det behövs fler parkeringar på Westerlundska

2023-02-22 / Albin Sjölund Axel Elmersjö

Antalet moppebilar och EPA-traktorer har ökat mycket vilket också har påverkat antalet upptagna platser på parkeringen. Det är väldigt ofta då parkeringarna för elever på Westerlundska är fulla och då åker eleverna till Bahcohallen och parkerar med risk för att komma för sent till lektionerna.  Kan skolan göra någonting för att lösa problemet?

För några år sedan så fanns inte problemet med för få platser på skolans parkering, det är något som har uppstått med den ökningen på antalet mopedbilar och EPA-traktorer. Det finns ett visst antal parkeringar vid Westerlundska gymnasiet och rektorn säger att det inte kommer komma fler då det inte är skolan som äger marken. Vi kontaktade även kommunen men de hänvisade oss tillbaka till skolan och sa att skolan hyr en viss yta och bestämmer var man får stå på den ytan.

Det är möjligt att stå vid idrottshuset eller Bahcohallen där det är p-skiva eller även stå framför skolan, dock för en avgift som de flesta elever inte vill betala för. Parkeringen har även en del mindre parkeringar där inte vanliga bilar får plats, där det även är flera som fått böter för att stå lite utanför rutan. Oftast ställer sig mopedbilar på de större parkeringarna vilket ger mindre plats för vanliga bilar. Om mopedbilarna i första hand ställer sig på de mindre parkeringarna så det finns lite mer plats på de större parkeringarna.

 

 

 

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt