Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Drömläger i Estapona

2024-04-18 / Neo Assadi

Fotboll, sol och värme i Estepona för Enköpings SK herrlag när de åkte iväg för ett träningsläger i Spanien i mars. Ett nyttigt tillfälle att sammansvetsa ett lag och finslipa detaljer för seriepremiären senare i månaden på otroliga förutsättningar på fina gräsplaner och ett stort gym.

Efter nästan 40 minuters väntan på planet så var vi äntligen i luften på väg till Málaga för att njuta av fotboll i solen för första gången sen september. Nu var vi i Málaga och efter all väntan så behövde vi fortsätta vänta då en timmes bussresa till Estepona stod framför oss. Klockan 21:00 så var vi på plats i ”Ona Valle Romano” där vi skulle stanna i 5 dagar, på schemat nu stod middag, packa ur väskan och sova. Dagen efter vi samlades 07:30 som vi skulle göra resten av dagarna, efter frukosten var alla ivriga att åka till anläggningen och träna i det stora gymmet och perfekta gräsplaner som vi fått höra om, och ingen blev besviken när vi kom dit. Det var som ett ko släpp när vi fick se gräset igen och när man fick sätta på sig sina skruvdobbar. Vädergudarna var med oss denna vecka då solen brände på under träningarna medan det kom en lätt bris då och då som kunde kyla ner oss lite, imellan träningarna så titta också solen ner på oss på balkongen i hotellrummen där man fick njuta av solen i förväg från de andra i Enköping.
Efter två träningsdagar i Estepona så var det dags för match, vi skulle möta Málaga city i staden Coìn som ligger lite utanför Marbella. Efter en fantastisk bilresa bland bergen där man fick se utsikter man inte visste fanns så kom vi till planen.

-       Fattar inte hur de hittade en sån här platt yta uppe i bergen, säger en av tränarna medans vi andra beundra den fina planen vi ska spela på.

I omklädningsrummet så blandas spansk rapmusik och svensk rapmusik med varandra och lukten av liniment blev starkare och starkare, då visste man att det var match. Efter en bra uppvärmning så var det dags för match, och det började väldigt bra då ESK hade bra med bollinnehav medan båda lagen fick målchanser men i slutet av första halvlek drog ESK det längsta strået när Edwin Nore skjuter in en frispark och ESK leder i halvlek. I andra halvlek blev det en annan match när Malaga city växer in i matchen och kvitterar och då blev matchen lite aggressivare än innan och tacklingarna blev hårdare, men ESK håller ut och under slutminuterna så fixar ESK en straff som lagkaptenen för matchen Linus Zetterström lugnt lägger i mål.

-       Det var en annan typ av fotboll vi mötte och det är nyttigt för oss att möta ett sånt här motstånd, säger mittfältaren Edwin Nore efter matchen.

ESK 110 års dag var just också på denna dag och det firade vi med en ledig eftermiddag och Champions League på TV.

Efter en liten sovmorgon dagen efter så började vi förmiddagen på stranden och det var dags för en fyr kamp där vi tävlade mot varandra i bland annat att göra sandslott. Sen var det dags för lunch och lite vila och sen var det att ge sig av till träningsanläggningen en sista gång för ett sista träningspass i vårt ”paradis”. Sen var det ett hejdå till vaktmästaren och tillbaka till hotellet för en sista middag för att sen packa ihop våra grejer och förberedda sig för en tidig avresa imorgon.

Efter fem fina dagar i Estepona så var vi tillbaka på Enavallen och nu är det dags att förberedda sig för seriepremiären i division två den 29 mars.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt