Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

En årlig tradition av brännboll och gemenskap  

2024-04-25 / Fanny Bayard

Klass SA23C stod som segrare i SA-slaget och tog hem den åtråvärda bucklan till sist.

Under torsdagseftermiddagen hölls brännbollsturneringen SA-slaget. Denna har anordnats av elever som går kursen Ledarskap och organisation. Eftermiddagen fylldes med både glädje och gemenskap. 

Miriam Björkman är en av de eleverna som har anordnat detta för samhällsvetenskapliga programmets ettor och tvåor. Det som planerades inför var material, spelschema och ett fint pris. Innan gjorde de även en riskanalys ifall något skulle hända, så som en skada för att på bästa sätt kunna vara beredda med att hjälpa till.  

- Det som var svårast var att spelschemat skulle passa med deras schema och se till så att alla lärare har fått möjlighet att ställa in eller flytta sina lektioner. Men de har varit mycket samarbetsvilliga, säger Miriam Björkman.  

På förmiddagen var förberedelserna i full gång. Sa22m hade tröjor som de hade sprutat med färg. Här passade jag på att fråga Elise Wicksell för en kommentar om hur hon trodde att dagen skulle gå. Hon berättar att de hade en god chans för att vinna och i tisdags hade de på idrottslektionen tränat och då kändes det ganska bra.  

- Det ska bli roligt att göra något med klassen och extra roligt såklart om man vinner.  

Efter turneringen var hon inte lika nöjd. Det gick inte riktigt som hon hade tänkt sig men hon tyckte det var kul dock lite tråkigt att de hade domar beslut emot sig. Izak Ekström går i sa22b som gick till finalen där de tyvärr slutade på en välförtjänt andra plats. I tisdags hade deras klass samlats på en rast för att öva men han kände inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Innan var han lite orolig för att vädret inte såg så bra ut men bortsätt från de tyckte han innan turneringen att det skulle vara kul att göra något med klassen.  

- Jag är jävligt nöjd och chockad för trodde mycket sämre om våra förutsättningar, säger Izak direkt efter finalen.  

Sa23c var de som tog hem den fina pokalen proppad med godis efter att ha kämpat sig till finalen. Gustav Aspengren är en av de eleverna som går i sa23c och han berättar att knappt ingen visste att det skulle äga rum en turnering förrän dagen innan. Så när de stod där idag hade de knappt ett lag att ställa upp med. Men han tyckte att det var kul att vinna och att det kändes bra. I början trodde han bara att de skulle vinna mot de andra ettorna inte emot hela sa slaget. 

Eftermiddagen blev lyckad där sam-ettorna och tvåorna fick tänka på något annat än bara skoluppgifter och prov. Det var mycket bra anordnat av eleverna i kursen Ledarskap och organisation. 

- Väldigt bra genomfört! Det blev som vi hade tänkt,ett avbrott mitt i all stress och kunna bidra till en fin gemenskap på sa programmet, säger Lene som håller i kursen Ledarskap och organisation.  

 

  

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt