Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Knark säljs under skoltid på Westerlundska

2023-02-28 / Gustav Ahlqvist Emmy Almgren Illés

Unga förstår inte allvaret med droger, säger en av de elever som WGY nytt har talat med.

Festdroger, beroende eller en snabb kick. Droganvändning ökar bland yngre, enligt polisen. Även på Westerlundska gymnasiet. Men inställningen är delad bland de elever som WGY nytt har varit i kontakt med.

Det vanligaste svaret från elever är att droger förekommer på fester men en elev berättar att hen också sett både bruk och försäljning under skoltid.  Områdespolis Richard Hedström bekräftar den bilden.

-Vi vet att försäljning sker runt om och i skolan under skoltid, vi vet också att eget bruk sker ibland under skoltid, säger Richard Hedström.

Programrektor Martina Ericson svarar liksom polisen, att de vet att försäljning pågår i skolan och även att eget bruk förekommer.

Hur lätt är det egentligen att få tag på narkotika?

-Det är väldigt enkelt att få tag på narkotika även om jag inte försökt skaffa det, säger de flesta elever.

Enligt polisen går det att få tag i droger genom sociala medier såsom Snapchat och nästan alla ungdomar känner någon som kan fixa knark snabbt.

Vilken är då den mest förkommande drogen i Enköpings kommun?

Det korta svaret är cannabis. Narkotikabruk har ökat i hela kommunen hävdar polisen men mest oroväckande är ökningen av knark i yngre åldrar. Polisen berättar att den yngsta åldern de har stött på gällande droger är 13 åringar.

Ökningen i yngre åldrar bekymrar även elever på Westerlundska. En elev berättar att det är hemskt att så unga personer kommer i kontakt med droger.

-De unga förstår inte allvaret av droganvändning, säger eleven.

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt